Laiska mökkikokki

Kun viettää aikaa yksin mökillä, oleminen rauhoittuu, päivät kuluvat hiljaksiin, ilman, että pitää suurta väliä sillä, mitä kello milloinkin on. Tai mitä maailmassa tapahtuu. Sen sijaan kiinnostuu lämpötiloista, pilvien liikkeistä, tuulen äänistä ja meren liikkeistä. Tärkeintä on aurinko.

Rytmi alkaa muistuttaa luonnon rytmejä: sitä menee nukkumaan kun väsyttää, nousee ylös kun ei enää väsytä. Syö kun on nälkä.

Ja kun tekee ruokaa vain itselleen melko primitiivisissä olosuhteissa, ei viitsi vaivautua kovin monimutkaisiin toimenpiteisiin. Useimmiten riittää, kun keittää kattilassa perunoita ja laittaa grilliin kypsymään kasviksia tai juustoa.

Tänään en jaksanut senkään vertaa. Keitin perunoita (2) ja kananmunan (1)


Hain jääkaapista Flooraa ja mustaherukkasilliä, pilkoin yhden tomaatin ja revin päälle vähän rucolaa. Pullonpohjalta riitti vielä lasillinen proseccoa.


Ruuan ei tarvitse olla monimutkaista, kun kaikki osat maistuvat hyvälle ja sopivat keskenään. Jos olisin ollut vähän tarmokkaampi, olisin tehnyt sipulista, voista ja perunoiden keitinvedestä kastiketta. No, ehkä huomenna sitten.

Ruuan ja juoman lisäksi voi nauttia näköalasta.


Oikeastaan olisin halunnut jälkiruuaksi mansikoita, mutta se ei nyt onnistu, kun olen veneettömänä saaressa jo neljättä päivää. Onneksi löytyi vielä pari jaffakeksiä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.