Mustavalkoista keittoa

No ei keitto tietenkään väriltään voi olla mustavalkoista, mutta sen keskeiset ainekset ovat (valkoinen) kukkakaali ja aivan uusi tuttavuus mustakaali – joka on lehtikaalista jalostettu tummempi versio.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Koska mustakaalikaan ei ole mustaa, oikeampi nimi tälle keitolle voisi olla, mitäkaapistalöytyy-keitto, sillä se – kuten useimmiten minun tekemäni keitot – on valmistettu aineksista, joita kaapista sillä hetkellä sattuu löytymään. Mutta tällä kertaa tämäkään ei aivan pidä paikkaansa, sillä kaapista ei sattunut löytymään kasvisliemikuutiota, joka on oleellinen osa keittoa. Sitä piti siis ensin lähteä hakemaan kaupasta (samalla hain netistä tilaamani alennusmyyntilangat mutta se on toinen juttu ja kuuluisi ennemmin neulontablogiin, jos minulla sellainen olisi).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mutta nyt on siis tekeillä kasviskeitto. Niitä on Tiinan keittiössä tekeillä vähän väliä. Olen keittoihminen ja keitto valmistuu nopeasti ja helposti, on halpaa ja hyvää ja maistuu joka kerta erilaiselta.

Vettä keittoon tulee vain sen verran, että kasvikset juuri peittyvät. Kasviksina oli tällä kertaa jauhoisia perunoita, iso sipuli, pari porkkanaa sekä edellä mainitut kukkakaalin ja mustakaalin jämät ja kasvisliemikuutio. Ja valkosipulia omasta maasta – yksi pieni valkosipuli riittää, maku on niin vahva.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mustakaalia voi muuten käyttää samoin kuin lehtikaalia: keittoihin, vihersmoothieen ja sellaisenaan kypsytettynä. Keskeltä kannattaa repiä pois se lehtiruoti, joka on aika kova ja kypsyy huonosti.

Keiton annetaan kiehua niin kauan, että ainekset ovat pehmenneet kypsiksi. Mausteeksi mustapippuria myllystä sekä käsillä (tai pihalla) olevia tuoreita yrttejä: persiljaa, rakuunaa, korianteria ja timjamia. Taisi siihen tulla muutama lehti meiramiakin (sitä ei kyllä kannata istuttaa mihinkään, se leviää aivan hullun lailla).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Keitto soseutetaan sauvasekoittimella, siihen lisätään kermaa tai ruokakermaa sekä tummaa Koskenlaskija-sulatejuustoa – jossa jostain syystä nyt mainostettiin Tuntematon sotilas -elokuvaa: siinä oli sotilasasuinen miesoletettu tukkihenkilö.

image

Keitosta ei tosissaan tullut mustavalkoista. Ennemmin vihreäpilkkuista. Aluksi se näytti limalta (ei suositella tarjottavaksi krantuille lapsille), mutta kun siihen lisäsi kermaa ja sulatejuustoa, se alkoi muistuttaa pinaattikeittoa. Siksi keitin vielä kananmunaa keiton kaveriksi.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s