Kasviswokkia

Sarjassamme mitä-kaapista-löytyy-ruokaa. Kaikenlaisia kasviksia silputaan pieneksi ja haudutetaan wokkipannussa ja maustetaan. Lisukkeeksi riisiä, quinoaa, kuskusia tai muuta vastaavaa. No, tulipas lyhyt blogiteksti.

Aloitetaan uudestaan: Wokkipannussa on helppo tehdä hyvää ja terveellistä ruokaa. 

Tänään lämmitin oliiviöljyä, lisäsin mustapippuria myllystä, juustokuminajauhetta ja korianterinsiemeniä. Näin ruokaan tulee itämainen twisti. Tässä kohden huomasin, että jääkaapissa ei ollut chilipippureita, muuten olisin lisännyt niitä.

Suikaloin joukkoon yhden suuren punasipulin, yhden pienemmän tavallisen sipulin ja tosi pienen mutta tymäkän valkosipulin, joka oli kasvanut omalla pihalla.


Kuorin ja viipaloin yhden porkkanan sellaisiksi tulitikkumaisiksi paloiksi. Jos haluaa, voi joukkoon lisätä vaikka perunaa tai mitä tahansa kaalia pieneksi pilkottuna.

Silppusin muutaman herkkusienen sekä yhden paprikan ja lisäsin joukkoon. Kaiken tämän silppuamisen voi tehdä rauhalliseen tahtiin, että edelliset kasvikset ehtivät hiukan hautua.

Tässä kohtaa muistin, että meillähän on inkivääriä. Kuorin sentin pituisen pätkän ja silppusin pieneksi.

Avasin ananastölkin ja kaadoin päälle ananasliemen ja pilkotut ananakset. Näin ruokaan tulee makeutta, josta ainakin itse pidän.


Nyt etsin kannen ja annoin kasvisten hautua miedolla lämmöllä ja ryhdyin miettimään, jätänkö wokin kirkkaaksi vai lisäänkö joukkoon purkillisen kookosmaitoa. Ja jos jätän wokin kirkkaaksi, suurustanko sen maizenalla vai perunajauhoilla? Täältä löytyi vastaus: perunajauhoilla suurustaen kastike säilyy kirkkaana.

Miettiessäni laitoin riisit kypsymään ja lähdin etsimään pihalta yrttejä. Olisin halunnut mukaan enemmän korianteria, mutta näin lokakuussa se keskittyy kypsyttämään siemeniään. Nyt kokosin maustekimppuun korianterin lisäksi persiljaa, rakuunaa ja timjamia. Silppusin ne ja sekoitin joukkoon.


Ei saa unohtaa suolaa. Ropsautin vielä vähän pippuria päälle ja lorauksen tuoremehua jotta kastikkeessa olisi riittävästi lientä.

Keitin riisin kasvisliemessä, että siihen tuli vähän enemmän makua. Ja katso: ruoka on valmista!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s