Ajan hermoilla: Härkispastaa

Sisältää runsaasti tuotesijoittelua ja yhden patsaan.

Ehkä Nyhtökaura ja Härkis ovat jo kulinaristipiireissä täysin passé, mutta itse ostin vasta nyt ensimmäistä kertaa pakkauksen maustamatonta Härkistä.


Suhtaudun jokseenkin epäluuloisesti sellaisiin tuotteisiin, joissa kasvikset on muokattu maistumaan ja tuntumaan lihalta. Sain kerran esimerkiksi seitan-pihviä, jota minun oli hyvin vaikea syödä sen lihamaisen suutuntuman vuoksi. Katsotaan, miten käy Härkiksen kanssa.

Itsehän olen melko joustava (tai lepsu) kasvissyöjä, sillä syön kasvisten lisäksi myös maitotuotteita ja kananmunaa sekä kalaa. Fisheterian tai ovo-lakto-pesco-vegetaristi lienee asianmukainen nimitys.

Nyt teen perinteistä tomaattipastaa Härkiksellä eli ensin wok-pannussa lämmitettyyn öljyyn jauhettua mustapippuria sekä silputtua valko- ja punasipulia hautumaan joksikin aikaa. Päälle [Pirkka, luomu] tomaattimurskaa, tomaattipyrettä ja ketsuppia sekä mausteeksi Rooman Campo de Fiore -torilta (joka on tunnettu siitä, että vuonna 1600 siellä poltettiin muuan Giordano Bruno, joka näkyy tuossa alla kuvassa) ostamaani, turisteille tarkoitettua tomaattikastikkeen maustesekoitusta. Pieni ripaus suolaa ja sokeria nostamaan maut esiin.


Kaikki tämä hautuu hitaasti wokpannussa sillä aikaa kun vesi kiehuu ja voin lisätä spagetin kiehumaan. Tänään on tarjolla Jamie Olivierin spagettia. (Tässä muistelen kaiholla sitä kertaa, kun olimme Glasgowissa syömässä Jamie Olivierin ravintolassa, tosin söimme kaikkea muuta kuin pastaa.)


Lopuksi lisään kastikkeeseen Härkiksen, joka on jo valmiiksi ikään kuin kypsää ja vaatii vain lämmityksen – koostumukseltaan se muistuttaa epäilyttävästi paistettua jauhelihaa. Edellä kuvaamani ohje puolestaan muistuttaa suurimmalta osaltaan sitä, joka löytyi Härkis-paketin sisäpuolelta.


Kun pasta on kiehunut ohjeessa mainitut kahdeksan minuuttia (tai suunnilleen, en huomannut katsoa kelloa) ja on al dente, kuten italialaiset sanovat, valutan veden pois kattilasta ja laitan tarjolle.

Lautaselle kaadetaan kypsää spagettia ja tomaattikastiketta, ripotellaan päälle raastettua mustaleimaista emmental-juustoa (tai parmesania) sekä tuoretta basilikaa ruukusta.


Härkis ei maistu jauhelihalle, eikä oikeastaan millekään. Vähän lihamaiselta se tuntuu suussa, mutta ehkä tähän tottuu. Helppo ja yksinkertainen ruoka-aine, josta voi nopeasti tehdä monenmoista ruokaa.

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s