Sieniretken saalista

Olen vuosikymmeniä halunnut itselleni sienikuivurin, mutta ne ovat aina olleet niin kalliita, etten ole raaskinut ostaa sellaista. Sitä paitsi sienet on voinut kuivata ihan ilmaiseksi jääkaapin yläpuolisessa kaapissa silloin kun minulla oli sellainen. 

Viime vuosina olemme kuivanneet sienet pyykinkuivaustelineen päällä, ilmalämpöpumpun alla olohuoneessa (siinä voi kätevästi muuten myös imellyttää perunat jouluna imellettyä perunalaatikkoa varten).

Mutta eräänä loppukesän päivänä ollessamme ruokaostoksilla Prismassa, ostimme ohimennen sienikuivurin. Niin se käy.


Hieno laite. Siinä voi kuivattaa paitsi kotipihalla kasvavat huhtasienet ja männynherkkusienet myös paljon muutakin, kuten vaikkapa yrttejä.

Tänään kuitenkin kuivatan suppilovahveroita, joita hankimme silakkamarkkinoilta täysin hirvikärpäsettömällä sieniretkellä.


Suurimman osan hankkimistamme suppilovahveroista riivin kuivuriin hurisemaan. Pienen osan silppusin paistinpannulle sienimuhennosta varten. Ensin paistoin niistä nesteet pois ilman rasvaa. Sen jälkeen lisäsin voita ja sipulisilppua. Lopuksi kermaa, suolaa, mustapippuria ja rakuunaa.

Eikä tässä vielä kaikki. Olimme nimittäin ostaneet silakkamarkkinoilta myös järkyttävän kallista loimulohta, joka liekitettiin siinä ostohetkellä.

Päivän ruokana on siis loimulohta, suppilovahveromuhennosta ja perunamuusia.


 

Kuivatut suppilovahverot käytetään sitten talven tullen muihin herkkuihin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s