Kausiruokaa: Blinit

Saimme joululahjaksi bliniohjeen, erityisesti blinien kanssa sopivaa pippurisekoitusta ja hienon veneen, josta voi tarjota blinien täytteitä. Ja kun tänään oli laskiaissunnuntai, oli pakko testata joululahjaa ja ryhtyä blininpaistoon.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Onneksi oli tulossa vierailulle testiryhmä, joka varmisti, että blinit olivat oikeanlaisia – luultavasti olivat, sillä melkein kaikki blinit syötiin sitä mukaa kun ne tulivat pannulta.

Blinien tekoon ja valmistamiseen tarvitaan niin monia ainesosia, joita ei kaapista löytynyt, että piti lähteä oikein kauppaan hankkimaan kermaviiliä, tattarijauhoja, hiivaa, sienisalaattia ja mätiä.

P2111514.JPG

Lämmitin puolitoista purkkia kermaviiliä kädenlämpöiseksi, otin noin neljänneksen hiivapaketista ja sekoitin ensin pieneen vesitilkkaan, sen jälkeen kermaviiliin. Lisäsin teelusikallisen sokeria ja kaksi desiä tattarijauhoja. Annoin seoksen käydä ja kohota lämpimässä parin tunnin ajan.

Sen jälkeen lisäsin yhden keltuaisen, teelusikallisen suolaa, desin verran kuumaa maitoa ja ruokalusikallisen voisulaa. Sekoitin tasaiseksi tahnaksi ja nostelin vielä päälle kaksi kovaksi vaahdoksi vatkattua valkuaista (periaatteessa pitäisi olla yhtä monta keltuaista ja valkuaista, mutta kananmunien kanssa oli pieniä hankaluuksia).

Lämmitin lättypannun, kaadoin jokaiseen koloon voisulaa ja kaadoin blinitaikinaa päälle. Ohjeissa kehotettiin paistamaan miedolla lämmöllä. Mitä se sitten tarkoittikaan. Vaihtelin hellanlevyn lämpötiloja 2–4 välillä vähän riippuen tilanteesta. Kypsät blinit nostin lautaselle ja peitin foliolla, että ne pysyisivät lämpiminä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Blinien kanssa tarjottavaksi olin ostanut purkillisen mätiä ja smetanaa sekä sienisalaattia. Lisäksi silppusin punasipulin ja jonkin verran suolakurkkua. Itsehän en syö mätiä, joten huolehdin siitä, että minunkin blineilleni löytyi täytettä.

Ja sopivanlaisen täytevalikoiman päälle ripoteltiin pippurisekoitusta.

P2111517.JPG

Blineistä tuli sellaisia kuin piti. Kattaus oli kaunis ja lisukkeet oikeanlaisia. Mutta eivät ne minun mielestäni mitenkään erityisen herkullisia olleet. Eivät nyt pahoja, mutta eivät oikein hyviäkään. Mutta hyvä, että muille maistuivat.

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s