Kotitekoinen mysli

Tämä ei ole minun itseni kehittämä tai toteuttama ohje. Seuraan vain vierestä kun puolisoni valmistaa herkullista mysliä ja kyselen, miten hän sen tekee. Itse tehtyä mysliä on mukava syödä maitoon tai vadelmakeittoon sekoitettuna aamuisin, ja kelpaa sitä tarjota yövieraillekin aamiaiseksi.

Kotitekoiseen mysliin voi laittaa juuri niitä aineosia, joita itse haluaa. Meidän mysliin halutaan paljon pähkinöitä ja siemeniä:

Auringonkukansiemeniä, kurpitsansiemeniä, maapähkinöitä ja saksanpähkinöitä – jotka survotaan morttelissa pienemmiksi –, seesaminsiemeniä, pellavansiemeniä, hamppurouhetta ja reilusti kaurahiutaleita. Ainesten määrä ja keskinäinen suhde riippuvat siitä, minkälaisista mauista pitää.

Kokeilemalla löytyy oikeanlainen sekoitus ja suhde. Esimerkiksi hampunsiemenet muuttuvat paahdettaessa sitkeiksi, chian siemenet taas janottavat kovin – ne tulisi kai liottaa nesteessä ennen käyttöä, eikä vasta vatsassa.

Kaikki ainekset sekoitetaan keskenään ja kaadetaan joukkoon desilitran verran auringonkukkaöljyä ja ruokalusikallinen pehmeää hunajaa.

Mysliainekset kaadetaan leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ohueksi kerrokseksi. Aluksi lämpötila nostetaan 175 asteeseen, mutta käännetään pian 100 asteeseen. Mysli paahtuu ja rapeutuu uunissa noin tunnin ja vartin verran.

Sillä aikaa kotiin leviää ihana paahdettujen pähkinöiden ja siementen tuoksu.

Se säilytetään kannellisessa rasiassa. Emme tiedä, kuinka kauan itse tehty mysli säilyy, koska meidän myslimme on niin hyvää, että se syödään nopeasti pois.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s