Kausi jatkuu: Raparperikiisseli

Nyt sain ystävältä ja kollegalta kassillisen raparperia, jotta pystyimme jatkamaan alkukesään kuuluvien mielihalujen täyttämistä. Minä aloin keittää raparperikiisseliä Marttojen ohjeella ja puolisoni alkoi valmistella raparperiviinin tekoa.

Kiisselin ohje on äärimmäisen yksinkertainen: Pilkoin kattilaan 700 grammaa raparperiä, kaadoin päälle 8 desilitraa vettä ja 2 desilitraa sokeria ja annoin kiehua kunnes raparperit pehmenivät. Lisäsin vähän vaniljasokeria maun syventämiseksi.

Vaikein vaihe on suurustaminen eli se, että kiisselistä tulee kiisselimäistä, paksua. Martat kehottivat liuottamaan 4 ruokalusikallista perunajauhoja pieneen vesitilkkaan ja kaatamaan ohuena nauhana kiehuvan kiisselin joukkoon. Samaan aikaan on hyvä sekottaa kauhalla kiisseliä. Tässä kohtaa on vaarana, että suurus paakkuuntuu ikäviksi klimpeiksi.

Eli pieni tilkka ei saa olla liian pieni, vaan perunajauhojen on kokonaan liuettava veteen. Ja sekoitettava on koko ajan. Samaan aikaan kiisseli kiinteytyy ja paksuuntuu. Kun se on vielä kiehahtanut, se on valmista. Tai ennen syömistä pitää antaa kiisselin jäähtyä. Minusta kiisseli on parasta kylmänä, maidon kanssa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.